Les editorials andorranes participen a la Setmana del Llibre en Català 2023

Avui culmina una nova edició de la Setmana del Llibre en Català, la qual ha comptat novament amb la presència de l’Associació d’Editors d’Andorra, enguany ubicada al mòdul 44 de la fira. L’entitat valora molt positivament la participació en la Setmana d’aquest 2023, tant per les bones vendes registrades com per l’alta participació en els actes del Matí d’Andorra, que va tenir lloc dissabte 16 entre les 11 i les 14 hores. El Matí d’Andorra (aquest és el segon any que es dedica un torn monogràfic de presentacions del Principat i el Pirineu) va comptar amb la presència de la ministra de Cultura Mònica Bonell i les presentacions d’obres de les editorials del país.

Mònica Bonell, ministra de Cultura del Govern d’Andorra © Fotografia: Laura Gálvez-Rhein.

El tret de sortida el van donar Carles Gascón (Història de la Seu d’Urgell medieval, Anem Editors), Pau Chica (Andorra i la Guerra Civil Espanyola, Aloma Editors) i Joan Ramon Marina (presentant Aquí les penjaven, de Robert Pastror, de Marinada).

Pau Chica i Carles Gascón. © Fotografia: Laura Gálvez-Rhein.

Posteriorment, els van seguir Noemí Rodríguez (El que mai et vaig dir, Editorial Límits), Albert Ginestà (El quadern blau, Llamps i trons), Alan Ward (La Vall dels andosins, Medusa), i Joan Peruga i Txema Díaz-Torrent (Shanghai Andorra, Editorial Andorra).

Arnau Colominas presentat Noemí Rodríguez, Albert Ginestà, Alan Ward, Joan Peruga i Txema Díaz-Torrent. © Fotografia: Laura Gálvez-Rhein.

El tercer bloc va comptar amb les presentacions de Joan Lluís Ayala (Catastrofes i riscos naturals al Principat d’Andorra, Masegosa) i Joan Ganyet (Aiguat 1982-2022, Edicions Salòria).

Noemí Rodríguez amb Joan Lluís Ayala i Joan Ganyet. © Fotografia: Laura Gálvez-Rhein.

El Matí d’Andorra va tancar-se amb dues presentacions monogràfiques, la d’Àlvar Valls i Roser Carol (Llegendes d’Andorra, Anem Editors) i Albert Pijuan (Per què no repensem el canibalisme, Medusa). Els actes van ser conduïts per Noemí Rodríguez i Arnau Colominas, i Paula Alonso i Laura Gálvez es van encarregar de la gestió del mòdul 44 al llarg de la Setmana.

Noemí Rodríguez amb Roser Carol i Àlvar Valls. © Fotografia: Laura Gálvez-Rhein.

Noemí Rodríguez amb Albert Pijuan. © Fotografia: Laura Gálvez-Rhein.

Amb la participació a la Setmana, l’Associació d’Editors d’Andorra tanca la presència en fires per aquest 2023, un any en el qual també s’ha participat a la Feria del Libro de Madrid i a la Fira del Llibre del Pirineu d’Organyà, assolint els trenta dies de fira en un mateix any. Els representants de l’entitat consideren que aquest ha estat un any molt positiu en aquest sentit i ja comencen a pensar en les fires del 2024.

El mòdul 44, que agrupava els editors d’Andorra i del Pirineu. © Fotografia: Laura Gálvez-Rhein.

Scroll to Top
Scroll to Top