Color dins la foscor

Cecília Santañes

Una vivència personal tan difícil com viure un càncer de mama esdevé la creació d’una obra il·lustrada que transita per la malaltia creant un diàleg interior on els monstres prenen vida i els punts de color marquen el camí dins la penombra. És la història dels darrers anys de la vida de Cecília Santañes duta a les pàgines del seu darrer llibre ‘Color dins la foscor’ (Culturàlia 2023).

Dibuixar l’ha ajudat a convertir una ressonància magnètica en un viatge per l’univers, la quimioteràpia en un viatge a l’infinit, i la visita a l’oncòleg en un número de circ… perquè vist des d’aquesta perspectiva tot sembla més amable, més dolç, més suportable. 

El llibre, a més d’haver estat una teràpia per a ella, potser presentat com una eina on les imatges ajudin a qualsevol persona que estigui passant un procés com aquest o que tingui un familiar que pateix la malaltia. També poden ser un canal de comunicació amb els infants, joves i adolescents que, d’una banda, permeti explicar de manera gràfica el que comporta la malaltia, i, d’altra banda, els pot facilitar l’expressió dels seus sentiments, sensacions o fins i tot pors mitjançant l’art. 

AutorCecília Santañes
Il·lustrador/a o fotògrafCecília Santañes
Idioma Català
ISBN 978-99920-3-353-1
Número de pàgines 72 pàgines
Any de la primera edició 2023
Scroll to Top
Scroll to Top