Cares enmig de l’aigua

Janet Frame

La jove Ístina Mavet està ingressada en un hospital mental. Poc importa el que hagi fet per arribar-hi perquè, un cop dins, ja no és considerada una persona; ara és un ésser sense drets, sense dignitat; es converteix en un número sotmès a l’estricta jerarquia del centre, en la qual els doctors són déus indiferents i les infermeres els seus despietats braços executors. La que havia estat una dona ara és un ésser aïllat, desemparat davant el deliri i el maltractament, sota l’amenaça constant de la temuda tortura de l’electroxoc i de la solució final de la lobotomia cerebral.

Publicat el 1961, Janet Frame va començar a escriure Cares enmig de l’aigua per recomanació del seu psiquiatre, com unes memòries del seu traumàtic pas per diversos manicomis de Nova Zelanda, però aviat la història se li va escapar de les mans i, navegant en la ficció, es va convertir en el clàssic inoblidable que és avui, i ella en l’escriptora neozelandesa més important.

«Quina dona tan extraordinària: per haver superat els obstacles que va superar i haver sabut donar-los tan bon ús en la seva obra, i d’una manera tan original.» – Doris Lessing

«La millor escriptora de Nova Zelanda.» – Eleanor Catton

«Tan preciosa com dolorosa». – Hilary Mantel

«Frame és i serà divina.» – Alice Sebold

«Lírica, commovedora i profundament entretinguda». – Observer

AutorJanet Frame
Traductor/aXavier Pàmies
Idioma Català
ISBN 978-99920-76-18-7
Preu 19,95
Número de pàgines 288 pàgines
Nom de la col·lecció Colom
Número de col·lecció 1
Any de la primera edició 2022
Scroll to Top
Scroll to Top