El Govern d’Andorra i l’Associació d’Editors d’Andorra signen un conveni de col·laboració

Ahir, 15 de març de 2023, Sílvia Riva, Ministra de Cultura i Esports en funcions, i Oliver Vergés, secretari de l’Associació d’Editors d’Andorra, han signat un conveni per establir les bases de la col·laboració entre el Govern i els editors del país. La signatura d’aquest conveni, llargament demanada des de l’associació, també va en la línia dels objectius marcats al Pla Estratègic de la Cultura 2030.

Les principals novetats que incorpora són:

  • Adquisició de 30 exemplars per part de la Xarxa de Biblioteques de cada títol en català publicat per editorials andorranes, i de 20 exemplars de cada títol en altres llengües.
  • En el cas que els llibres publicats tinguin una temàtica relativa al patrimoni cultural del país, el Departament de Patrimoni Cultural oferirà l’ús gratuït de les imatges del fons patrimonial. A més, també es farà una adquisició extra de 30 llibres per contribuir a la divulgació del patrimoni cultural andorrà, en cas que no s’hagin demanat imatges del fons.
  • Suport per assistir a diferents fires literàries, específicament a la Fira del Llibre del Pirineu a Organyà, la Setmana del Llibre en Català a Barcelona i i, per primera vegada, la Feria del Libro de Madrid.

Des de l’Associació d’Editors d’Andorra valorem molt positivament la signatura d’aquest conveni, creiem que és un pas molt important per crear a Andorra les condicions ideals per a la promoció cultural de manera tant nacional com internacional.

Scroll to Top
Scroll to Top